Van Vlijmen vestigt aandacht op Mongolie

De Nijmeegse tandarts Joost van Vlijmen was kandidaat voor de titel Nijmegenaar van het Jaar 2009. Van Vlijmen moest  de titel aan een stadgenoot laten, maar vestigde met zijn nominaat de aandacht op Mongolie.

De tandarts reisde in 2009 naar Mongolië en Nepal om kansarme mensen met gebitsproblemen te helpen. De reis- en verblijfkosten betaalde hij zelf. Hij bezocht scholen, weeshuizen, klinieken, nomaden en vuilnisbeltbewoners. Hij verhielp niet alleen direct rotte tanden. Ook gaf hij voorlichting aan kinderen op school over hoe ze hun tanden moeten poetsen.
Van Vlijmen offert al tien jaar een deel van zijn vakantie op om armen te helpen. Hij heeft ook een stichting opgericht om materialen aan te kunnen schaffen. In 2009 verscheen een groot fotoboek over het project, waarmee hij de landelijke media haalde. Hij laat zien dat kleinschalige projecten tastbare en belangrijke resultaten kunnen opleveren. Hij mobiliseert Nijmeegse steun voor Nepal en Mongolië. Zijn activiteiten passen in de traditie van Nijmegen als sociale stad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s