Bittere kou leidt tot ramp

De erbarmelijke situatie in Mongolie begint tot steeds meer media door te dringen. Maandagavond besteedde RTL Nieuws aandacht aan de koudste winter sinds mensenheugenis, met indringe beelden van Sky News. Lees hier het bericht.
videoVideo’s

Bittere kou veroorzaakt rampvideo

De temperatuur in Mongolië is zo laag, dat hele kuddes doodvriezen. Internationale hulporganisaties zeggen dat er mogelijk al 20 miljoen boerderijdieren zijn omgekomen. Bovendien is er een groot gebrek aan voedsel in de regio. Sky News, dat een team naar de afgelegen regio’s van Mongolië stuurde, hoorde ter plaatse dat uiteindelijk de helft van al het vee kan verdwijnen.

Uit de indringende reportage die het team van Sky News maakte, blijkt dat de plaatselijke bevolking het zeer zwaar heeft. Het voedsel raakt op, en de boeren kunnen de karkassen van het dode vee niet meer kwijt.

Het Rode Kruis helpt Mongoolse veeherders, maar tegen het weer valt weinig uit te richten. De strenge winter volgt op een extreem droge zomer, waardoor de conditie van het vee toch al slecht was. Deze combinatie van tegenslag komt in Mongolië vaker voor, en heet daar ‘Dzud’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s