Man en vrouw dragen evenveel bij

Uit het jaarlijkse Global Gender Gap Report naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag blijkt dat de kloof tussen mannen en vrouwen het laagst is in IJsland.  Maar de economische gelijkheid is het grootst in Mongolie.

Sinds 2006 publiceert de non-profit denktank World Economic Forum (WEF) jaarlijks het Global Gender Gap Report. Dit jaar bestudeerde het rapport de kloof tussen mannen en vrouwen in 134 landen. Die kloof wordt onderzocht op basis van vier categorieën. Deze zijn de economische participatie en mogelijkheden, onderwijskansen, politieke posities en gezondheid.
Uit het rapport blijkt dat er nog steeds een grote kloof is tussen de werkkansen en lonen voor mannen en vrouwen. Er is dus een grote samenhang tussen de competiviteit van een land en de kloof tussen de geslachten. Om de competiviteit te verhogen, vraagt het WEF de nationale regeringen om vrouwen gelijke rechten en kansen te geven als mannen. Volgens het WEF kunnen landen op die manier hun competiviteit verhogen. Het land met de meeste economische gelijkheid is Mongolië.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s