Hoornse ambulances naar Mongolië

Op 2 augustus vertrekken twee ambulances vanuit Hoorn naar Ulaanbaatar in Mongolië. Dat meldt de Hoorngids. De ambulances worden na aankomst geschonken aan twee kleine ziekenhuizen rondom Ulaan Baatar en zullen worden gebruikt voor patiënten vervoer naar het “Moeder en Kind Hospitaal”. Deze ziekenhuizen liggen in de provincie op zo’n 80 en 100 km afstand van de hoofdstad.

De eerste ambulance is inmiddels met een financiering aangeschaft en wordt nu technisch aangepast voor de reis. Deze zal ook dienst gaan doen bij acties en promotie in de komende maanden. De bedoeling is dat door sponsoring uiteindelijk de aanschafkosten van twee ambulances, inclusief de brandstof en bijkomende kosten gedekt worden. Onderweg betalen de vrijwilligers hun levensonderhoud zelf. Zo ook de terugreis naar Hoorn. Op 24 mei, 2e pinksterdag, is er een benefietavond georganiseerd in café JPCoen in Hoorn. Met medewerking van diverse regionale muzikanten wordt een groot feest aangeboden. Toegang, inclusief uniek T-shirt is €25, verkrijgbaar op diverse adressen in Hoorn en bij JPCoen.
Er is toestemming voor een officiële loterij aangevraagd met vele prijzen.
De financiën worden beheerd door een stichting en alle bijdragen worden via de internet site verantwoord. De stichting “de Verdieping” heeft zich al eens eerder met succes ingezet voor zwerfkinderen in Ulaanbaatar.
Advertenties

One thought on “Hoornse ambulances naar Mongolië”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s