Mini-Naadam in Nederland

Wie een beetje Mongoolse sfeer wil proeven in Nederland, mag het Mini Naadam Festival niet missen. Dit wordt op 11 juli gehouden bij Salland Yurts in Okkenbroek (nabij Deventer) en georganiseerd door Ulzii en het Mongools Verkeersbureau.

Nadaam is het nationale festival van Mongolie en wordt daar jaarlijks gehouden van 11 tot en met 13 juli. Het is het grootste feest van het land. Centraal staat de drie mannelijke sporten, Mongools worstelen, paardenraces en boogschieten. De laatste twee sporten worden tegenwoordig tijdens het festival ook door vrouwen beoefend.  In tegenstelling tot de westerse paardenraces, van ongeveer twee kilometer, zijn de Mongoolse paardenraces tijden de Naadam vijftien tot dertig kilometer en zijn de ruiters die de paarden berijden, kinderen van vijf tot twaalf jaar oud.

Bestand:Naadamceremony2006.jpg

Advertenties

One thought on “Mini-Naadam in Nederland”

  1. Het Mini-Nadaam in Nederland wordt op 10 juli gehouden. Datum is verandert! Ik hoop jullie daar te zien! Ik sta met een stand met viltproducten uit Mongolie. Dus kom kijken, en stel je even voor. Vindt het leuk om jullie eens in het ‘echt’ te zien 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s