Vertrek komt dichterbij

Het wordt tijd om de voorbereidingen voor onze derde Mongolie-reis te beginnen.  We hebben geboekt via Passaat reizen (www.passaat.nl) en de chauffeur en gids ter plekke worden geleverd door Tseren Tours (www.tserentours.com).

De route hebben we wel zo'n beet je in ons hoofd. We willen vanuit Ulaan Baatar eerst naar Mongol Els, een kleine reep zandduinen in een verder groen heuvelachtig landschap.Vandaar verder naar Tsetserleg, hoofdstad van de provincie Arhangai. De stad heeft 25.000 inwoners en schijnt fraai te liggen in een dal tussen enkele bergketens. We hopen hier een middagje door te brengen.

Mongolie2007peter 168

Van Tsetserleg gaat het naar het noordwesten, naar Tsagaan Nuur. Dit meer is 30 km lang en 5 km breed) Het ligt in een nationaal park en vlakbij een uitgedoofde vulkaan. De krater kun je rondlopen. We blijven hier twee nachten en trekken dan in een paar dagen via de plaats Moron naar het noord-oosten voor Kohvsgol Nuur (125 km lang en 30 km breed en met 262meter erg diep. Ook hier willen we twee dagen blijven en hopen we een glimp op te vangen van de rendiernomaden, waarvan er nog zo'n paar honderd zijn. Daarna gaan we via Bulgan (bosgebieden met velden vol bloemen) richting Ulaan Baatar. We maken dan nog wel een ommetje voor het Amarbayasgalant-klooster. Het mooiste klooster van Mongolie, zo wordt beweerd. Helaas niet heel authentiek oud meer. Het werd in 1937 door de Russen verwoest en is herbouwd. Er leven nog tientallen monikken.

De komende weken moeten we ons gaan buigen over hoe we de visa's willen regelen en welke inentingen we moeten hebben. Mongolie heeft geen ambasade in Nederland en de dichtstbijzijnde staat in Brussel. Op zich een leuk uitje, maar je moet je paspoort en papieren niet alleen, brengen maar ook ophalen. Omdat we via Beijing reizen hebben we ook den double-entree visum voor China nodig. Dat kan bij de ambasade in Den Haag. Maar het kan ook makkelijker. Taurus (www.visum.nl)  is gespecialiseerd in visa-aanvragen. Voor een kleine bijdrage kunnen zij de afhandeling verzorgen. We slapen er nog een nachtje over. Qua inentingen hebben we waarschijnlijk alleen een nieuwe tyfus-prik nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s