Tsetserleg een stop waard

Naar Mongolie ga je voor de vlakten, de gobi-woestijn of de bergen. Het land heeft weinig tot geen interessante steden. De plaatsen doe je vooral aan om proviand in te slaan voor de rest van je tocht. Tsetserleg is een mooie uitzondering.

Tsetserleg is de hoofdstand van de provincie Arhangai en telt 19.000 inwoners. De plaats is het waard om een paar uur doorheen te lopen. Verwacht ook hier geen prachtige oude gebouwen en een waar stadsleven en ja de openbare ruimte kan wel wat aanbdacht gebuiken. Tsetserleg heeft wel een levendig plein, met de belangrijkste gebouwen er om heen en een fontein die op gezette tijden aan gaat. Er is een supermarkt, een aantal banken met een pin-automaat en je kunt er ook internetten. Wie wat meer doorstapt komt bij het museum over de regio, gehuisvest in gebouwen die in prachtig vervallen staat verkeren. En tegen de heuvel aan ligt een klooster. Wie de trap op loopt naar de tempel boven, heeft een mooi uitzicht over de stad. Er is ook een park, met enkele beelden, maart dat verkeert wat in deplorabele staat. Wie er wil overnachten kan goed terecht bij het Farfield Geusthouse en restaurant/bar (gerund door een Brits stel). 
Helaas was de bar op de dag dat wij erwaren dicht en we hadden best trek is wat westerse kost. Onderstaand wat foto's die een impressie geven. Filmpje volgt later.

Mongolie2010 150 

Mongolie2010 161 

Mongolie2010 156 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s