Mongoolse delegatie voor inspiratie naar Helmond

Eigenlijk kennen we Helmond niet zo goed. Dus wellicht is ons onbegrip over het bezoek van een twaalfkoppige Mongoolse delegatie aan Helmond als inspiratiebron voor groeisteden geheel onterecht. Wij vermoeden zelfs dat de Mongolen zeer onder de indruk zullen zijn van de architectuur aldaar. Wij kunnen ons alleen nauwelijks voorstellen dat de situatie in Mongolie enigszins vergelijkbaar is en deze trip daadwerkelijk iets zal opleveren. 

Volgens de gemeente Helmond staan tijdens het het bezoek het imago en de identiteit van nieuwe steden en groeisteden centraal. "Vaak is de eerste taak van een nieuwe stad of groeistad om de bevolkingsgroei van naburige grote steden mee te helpen opvangen. Daarmee dreigen ze zogenaamde slaapsteden te worden. Over hoe je je als stad dan toch verder kunt ontwikkelen en onderscheiden van de grote buren, worden in drie dagen diverse workshops georganiseerd", aldus het persbericht. 

Niet echt toepasbaar in Mongolie lijkt ons. Desalniettemin gunnen we de Mongoolse bestuurders en topambtenaren die samen met Poolse, Franse, Finse  en Engelse collega's deze week de stad bezoeken een aangenaam verblijf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s