Reistips voor Ulaanbaatar

Het reismagazine Columbus schrijft deze maand dat het nog niet zo beroerd gesteld is met de Mongoolse hoofdstad. Het geeft in ieder geval een paar tips voor een aangenaam verblijf. Onze toevoeging. Wacht nog even met het boeken van je reis, tenzij je van temperaturen van rond de dertig graden onder nul houdt.

Hier de tips van columbus.

Een paar gezellige cafés:
– Budweiser, aan de westzijde van het het centrale Sukhbaatarplein. Een heel leuk café waar vooral locals komen maar waar ze heerlijke bieren en koffie hebben en waar je ook een eenvoudig maar goed hapje kunt eten. Het staat niet in de reisgidsen vandaar dat er nauwelijks toeristen komen, maar echt een aanrader.
– Café Amsterdam (ja, echt!), klein literair cafeetje, pannenkoeken, lekkere kofiie, Nederlandse eigenaar, aan de Peace Avenue

Restaurants:
– City Nomads, in mongoolse stijl, met authentieke gerechten zoals schapenkop, maar ook heerlijke meer westerse gerechten, vaak live muziek o.a. de beroemde Mongoolse keelzangers. Ingfang is in het Negdelchinhotel, Peace Avenue 16.
– City cafe; de naam doet anders vermoeden maar dit is een Chinees restaurant met heerlijk chinees eten. Smullen! Te vinden aan de Chingisiin Orgon Choloo, bij de kruising met het Sukhbaatar plein.

Uitgaan:
– het roze gebouw van de Staatsopera en danstheater aan het Sukhbaatarplein: een belevenis om een voorstelling mee te maken, vooral om te kijken hoe het publiek zich gedraagt (vrijgevochten) en de mooie en bijzondere zowel authentieke als moderne muziek. Prijs: 7 euro, kaartje gekocht van een local vlak voor aanvang van de voorstelling.
– Mongoolse Staatscircus: het kan niet missen, de Russische invloed op dit circustheater in de goede zin van het woord. Adembenemende acrobatiek, veel visueel spektakel. Het is een betonnen gebouw in de vorm van een circustent met een blauw dak. Vlak bij het Sukhbaatarplein, aan het eind van de Tserendorjiin Gudamj. Prijs: rond de 6 euro (1,5 uur voorstelling) vlak voor aanvang gekocht).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s