Mongoolse schaatsheld

De temperaturen hebben ze mee in Mongolië. Het wachten was dus op de eerste Mongoolse schaatsheld. En die is aanstaande als we de 23-jarige Uuganbaatar Galbaatar mogen geloven. Sven Kramer kan zijn borst natmaken, want Galbaatar heeft zich voorgenomen de beste schaatser ter wereld te worden. Hij is overigens op de goede weg, want Galbaatart heeft op de 1.000 meter een beste tijd staan van 1.14 en een beetje (Calgary) en op de 10 kilometer 14.48.50, gereden in Harbin.

Uggi

 Dagblad de Stem heeft een portret van deze aanstaande wereldkampioen gemaakt.

Alsof dat nog niet spannend genoeg is, slaagde de 23-jarige Uuganbaatar Galbaatar er ook nog twee keer in om spoorloos te verdwijnen. Beide keren kwam hij weer boven water, de verdwijntrucs duwden zijn cultstatus nog een tikje omhoog.

De eerste keer was bij zijn komst naar de schaatsacademie in Inzell, waar de nationale bond hem dit seizoen naar afvaardigde. Het schaatshuis voor de hele wereld, gerund door onder anderen Tristan Loy en sprintlegende Jeremy Wotherspoon, biedt Galbaatar de kans professioneel te trainen én ijstijd te maken buiten het Mongolische winterseizoen.

Daarvoor liet de kampioen van Mongolië, afkomstig uit Ajmag Bulgan, zijn vrouw en dochtertje van twee achter. Hij mist ze, zegt hij in kinder-Engels in de verwarmde tent van zijn managementbureau SportNavigator.nl, achter de ijsbaan in Heerenveen. “Maar ik heb een doel: ik wil namelijk de beste schaatser van de wereld worden.”

Lees het hele artikel:

http://www.bndestem.nl/sport/sportalgemeen/article10108918.ece

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s