De wondere wereld van het Mongoolse bier

Op onze eerste reis in Mongolië weet ik nog hoe verbaasd we waren toen we in the middle of nowhere -bij een klein winkeltje in een gehucht met nog geen 10 houten huisjes- flesjes Corona konden kopen. Het Mexicaanse bier was zeer welkom in de hitte van de woestijn. Maar hoe kon het hier in hemelsnaam goedkoper zijn dan in Nederland? Op het flesje stond toch echt dat het in Mexico geproduceerd was.

Het antwoord op de vraag weten we nog steeds niet. Wel is er in de afgelopen jaren op biergebied veel veranderd. We zien steeds meer buitenlandse merken, maar ook meer Mongools bier. Heineken heeft in 2007 zelfs een brouwerij in Ulaanbaatar geopend, waar Tiger wordt gebrouwen: het eerste buitenlandse biermerk dat in Mongolië wordt geproduceerd. Het Heineken bier zelf wordt geïmporteerd uit buurlanden.

Mongolië exporteert inmiddels zelf ook bier. Khan Brau bijvoorbeeld, een joint-venture van een Duitse en Mongoolse brouwerij. Of we het lekker vonden weten we eerlijk gezegd niet meer, maar de reclame blijft leuk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s