Top vijf bestemmingen in Mongolie

Ga je dit jaar naar Mongolie op vakantie, en boek je een individuele reis met gids en chauffeur (zeer aan te raden), overweeg dan de volgende bestemmingen.

1. Khongoryn Els. Grote zandduinen in het zuiden van Mongolie. De rit er naar toe, van enkele dagen is ook al de moeite waard.Het zal je heel wat moeite kosten om naar de top de klimmen, maar terug kun je je lekker door het zand laten rollen.

2. Tsenkher Hotspring/Duut resort. Na dagen van stof in de Gobi, ben je wel toe aan een beetje comfort en een buitenbad met heet water uit de bron. Voordeel is dat het bad tot laat open is. Laaf je aan het warme water, Baad in het maanlicht en kijk even naar de sterren

3. Yolan Am. De kloof in het zuiden van Mongolie. Je ziet hier vele dieren en als je vroeg in het seizoen bent, dan is er nog ijs in de kloof. Vroeger wat dat permanent zo, maar ook Mongolie lijdt onder de opwarming van de aarde.

4. Bayanzag. Ook in de Gobi-woestijn. Dit is het gebied waar veel dinosaurusskeletten worden gevonden. Het landschap is prachtig. Sla hier je tentje op en je overnacht werkelijk in the middle of nowhere, maar wel een prachtig niemandsland.
.

5. Orkon Waterval. Gelegen in een prachtige vallei op een vlakte. En dan is daar ineens een waterval. Verwacht geen Iguazu of Niagara, gewoon een rivier die een meter of 20 naar beneden stort. Velden vol Edelweis in de omgeving.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s