Kleine criminaliteit licht gestegen

De kleine criminaliteit in Ulaanbaatar is in 2011 licht gestegen ten opzichte van 2010. Dit maakt het Bureau of Diplomatic Security van de Amerikaanse regering op uit recente cijfers van de Nationale Politie van Mongolie.
Gemeld worden vooral berovingen van buitenlanders op straat. Bezoekers wordt geadviseerd alleen de hoeveelheid geld mee te nemen die op dat moment nodig is. De rest zou in de hotelsafe bewaard moeten blijven. Voorzichtigheid is vooral geboden op drukke plaatsen en met name in de overdekte Zwarte Markt, in de buurt van de Department Store, het postkantoor en de Flower Market Shopping Centre. Ook in het Bar-district moet voorzichtigheid worden betracht.
Als ander gevaar in de stad wordt genoemd de acties van een kleine nationalitische beweging die het gemunt heeft op buitenlandse mannen, speciaal wanneer die in gezelschap zijn van Mongoolse vrouwen. De groep ziet de aandacht van het buitenland voor Mongolie als een bedreiging voor de Mongoolse cultuur en zijn erg tegen interculturele relaties. De angst wordt aangewakkerd door de aanwezigheid van de vele buitelandse mijnbouw-bedrijven die de laatste jaren in Mongolie zijn neergestreken.
De Amerikanen benadrukken overigens dat Mongolie in het algemeen een ‘peaceful country’ is. Criminaliteit tegen buitenlanders buiten de hoofdstad is ‘zeer uitzonderlijk’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s