Ambassadepersoneel mag niet in donker rijden

Het is personeel van de Amerikaanse ambasadde in Ulaanbaatar veboden om in het donker buiten Ulaanbaatar te rijden. Dit blijkt uit een diplomatieke nieuwsbrief waarin ook de verkeersveiligheid wordt belicht. Het verbod is ingesteld vanwege de slechte toestand van de wegen, de slechte zichtbaarheid en het ontbreken van de aanwezigheid van hulpdiensten bij autopech. Buitenlandse bezoekers wordt aangeraden het vervoer buiten de stad te laten regelen door reisagentschappen.
Rijden in de stad wordt door de Amerikanen omschreven als ‘hectisch en gevaarlijk’. ,,De meeste bestuurders negeren verkeersregels en rijden daar waar hen ruimte wordt geboden.” Het zal geen verrassing zijn dat dit tot vele ongelukken en files leidt. Voetgangers wordt aangeraden zeer goed uit te kijken bij het oversteken, ook op zebrapaden. Daarnaast is het opletten geblazen voor open putten op het voetpad.
Nederland heeft geen ambassade in Ulaanbaatar, Mongolie valt onder de ambassade in de Chinese hoofdstad Beijing. Er rijdt dus ook geen Nederlands ambassadepersoneel in Ulaanbaatar rond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s