Veestapel groeit weer

Eind 2011 telde Mongolie 36,3 miljoen stuk vee, 3,6 miljoen meer dan eind 2010. Schapen en geiten komen het meeste voor (15 miljoen). Daarnaast telt het land 2,1 miljoen paarden, 2,4 miljoen koeien/yaks en 280.000 kamelen. De grootste toename viel te bespeuren onder de geiten (+ 14 procent).
Voor de toerist betekent dat dat hij nog meer dieren tegenkomt op zijn reis door het land. Het meest bijzondere is dat al dat vee los loopt. Mongolie is voor het overgrote deel nou eenmaal een land zonder hekjes en van nomaden die hun kuddes daar brengen waar ze het meest kunnen eten.
Het is enkele jaren slecht gegaan met de veestapel in Mongolie. Door een aantal zeer strenge winters (dzuds) zijn er veel dieren gestorven. Daar lijkt dus een kentering in gekomen.
Ook wat betreft de oogst was 2011 een goed jaar. De opbrengst van granen liep op met 25 procent naar 446.000 ton. Ook werden 201.000 ton tomaten geoogt, 33.700 ton meer dan in 2010. De aardappeloogst steeg tot 201.600 ton. De productie van groente nam ook iets toe, maar is nog steeds laag.

Advertenties

3 gedachten over “Veestapel groeit weer”

  1. Hoi Mindy,
   Bedoel je de grote foto’s boven de site (dat zit in de template die je kiest) of de foto’s in de site (daar kun je op het moment dat je uploadt kiezen hoe groot je de foto wilt plaatsen). Vervelend he dat alles is omgegooid met het overzetten naar wordpress. Overigens zitten daar wel weer een heleboel nieuwe mogelijkheden bij.
   Groet Saskia

 1. Hoi Saskia, bedankt voor je antwoord. Ik bedoel de foto’s in de site, dus in de berichten zeg maar. Kun je dat ook aangeven bij het uploaden? Hm.. toch even naar kijken dan, ik kan ze alleen achteraf stuk voor stuk bewerken en invoegen zeg maar, ontzettend irritant als je meer foto’s wilt plaatsen.. De voordelen heb ik tot nu toe nog niet echt gevonden, regelmatig springt mijn achtergrond plots weg, primary (de bovenkant) kan ik om een of andere reden niet invoegen, uitproberen uitproberen maar en hopen dat weblog een beetje meewerkt haha

  Groetjes, Mindy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s