Ex-premier gearresteerd

Enkhbayar Nambar, de vroegere premier en president van Mongolië, is vrijdag opgepakt, zo melden verschillende persbureaus. De arrestatie zou op last zijn van het Onafhankelijk Bureau tegen Corruptie. Aanhangers zeggen dat de arrestatie een politiek motief heeft. Enkbayar zou na zijn arrestatie direct in hongerstaking zijn gegaan en aanhangers hebben een petitie opgesteld die moet zorgen voor zijn vrijlating.
Een politiemacht haalde de ex-premier vrijdag uit een huis in de hoofdstad Ulaanbaatar. De politieactie werd live uitgezonden op tv.
Enkhbayar was het grootste deel van het afgelopen decennium premier en president, tot hij in 2009 de verkiezingen verloor. Onder zijn regering maakte Mongolië een periode van robuuste groei door, maar groeide ook de welvaartskloof en tierde de corruptie, zo wordt gemeld.
Enkhbayar was gedagvaard voor een verhoor over een grote corruptiezaak, aldus E. Ambarbat, directeur van het Onafhankelijke Bureau tegen Corruptie. Volgens het bureau gaat het om corruptie rond de illegale privatisering van een staatshotel en een krant, de Ulaanbaatar Times. Na zijn nipte nederlaag in de presidentsverkiezingen in 2009 heeft Enkhbayar een nieuwe oppositiepartij opgericht waarmee hij in juni wilde deelnemen aan de parlementsverkiezingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s