Tips gevraagd voor Oost-Mongolie

Hallo beste bezoeker,

Waarschijnlijk kom je op deze blog omdat je geinteresseerd bent in Mongolie, er binnenkort naar toe gaat, of er al een keer bent geweest. Wij hebben het land inmiddels drie keer bezocht, maar zijn nog steeds net zo nieuwsgierig als in het begin. Nu willen we dit of volgend jaar graag naar het voor ons onbekende Oost-Mongolie. Dus onze vraag is, heeft er iemand tips voor dingen die we daar juist wel of niet moeten bezoeken. Laat het ons weten door op dit bericht te reageren.

Groet,

Peter en Saskia

Advertenties

One thought on “Tips gevraagd voor Oost-Mongolie”

  1. Peter, Saskia, het ligt eraan wat je wilt doen.

    Zelf heb ik vorig jaar een tocht van 9 dagen gemaakt, al had het veel langer kunnen zijn. De tocht ging eerst naar Choibalsan: een lange, lange rit, vrijwel geheel door de vallei van de Kherlen. Vanuit Choibalsan kun je ervoor kiezen om meer naar het noorden of oosten te rijden, of naar het zuiden.

    Naar het zuiden geeft de mogelijkheid om het slagveld van Khalkhiin Gol te bezoeken. Nog verder naar het zuiden ligt Dariganga. Daar is het de moeite waard om Altan Ovoo en Shiliin Bogd te bezoeken, en om onderweg de Taliin Agui (steppegrot met ijs) te bezoeken. Het landschap hier is IMO nog veel mooier dan in midden Mongolië of de zuidelijke Gobi.
    Nog verder doorrijdend kom je “als vanzelf” uit in Sainshand. Het ligt dan voor de hand om het Energy Center te bezoeken op zo’n 50km ten zuiden van de stad.

    Nog verder naar het zuiden kom je in de Gobi terecht, al kun je vanuit Sainshand ook de terugweg naar UB nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s