Op stap in Ondorkhaan

Waarschijnlijk toch goed geslapen, want we kruipen pas rond half tien uit onze tent. Kamperen is gewoon wennen, maar bij het openen van de tent toch ook genieten van het uitzicht. Na een ontbijt van brood met chocoladepasta stouwen we alles weer in ons busje.
De eerste stop op onze route verder oostwaarts is een monument dat de grens tussen twee provincies markeert, we gaan van Khentiy naar Sukhbaatar. Ze zijn de poort net aan het verfraaien. Van hier is het nog een klein stukje tot Ondorkhaan, waar we in een hotel zullen overnachten. Het weer is geweldig, zonning en een graad of 25. Het stadscentrum doet een beetje bizar aan. Er zijn verharde wegen, maar er is nauwelijks verkeer, terwijl er wel heel veel stoplichten staan.
IMG_2667 (427x640)
In het hotel hebben we de tijd om wat kleren te wassen. We bezoeken hier twee musea. Een met spullen uit de laatste 200 jaar. Ze zijn opgeborgen in een aparte gebouwen die wel wat verf kunnen gebruiken. Het andere museum heeft veel opgezette exemplaren van dieren die in de omgeving voorkomen, wolven, gazelles, marmotten, arenden en heel veel andere vogels. Verder een wand met foto’s van beroemde mensen uit de streek waar we nu zijn. Interessant om binnen te lopen, nu we er toch zijn, maar niet iets om voor om te rijden.
De lunch gaat er maar moeilijk in vandaag. Het smaakt me niet en ik laat maar in het midden of dat komt door de bereidingswijze, de smaak of mijn trek die wat verminderd is door lichte maagproblemen. Saskia eet witte rijst. Later op de dag maken we een ommetje door de stad. We gaan diverse winkels af. We zijn altijd nieuwsgierig wat er zo ver van huis in de schappen ligt. Tien jaar geleden zag je bij het bier vooral Corona, vijf jaar geleden Heineken en nu bestaat de voorraad vooral uit Koreaans bier, Tiger of eigen Mongools brouwsel. Corona is nergens meer te bekennen.
IMG_2669 (640x427)
Na de winkels bezoeken we nog een klooster (dicht) en een park waar ze net grote beelden van worstelaars aan het plaatsen zijn. Wat ook opvalt is dat overal in het dorp gewerkt wordt. Zo worden er heel wat schuttingen geverfd. Volgens Ashley wordt de noeste arbeid verricht omdat het bijna feest is in de stad. Naadam wordt hier iets later gevierd dan in de hoofdstad.
Het diner is niet veel soeps. Ik voel me ook erg moet, dus stappen in Onderkhaan zit er vanavond niet in, maar ik denk niet dat ik daar veel aan gemist heb.
IMG_2438 (640x480)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s