De eerste gazelles

Vandaag is een topdag. Na een uur rijden zien we in de verte al de eerste gazelles, eerst een paar, daarna honderden. We rijden er met het busje naar toe en ver voordat we er zijn, springen ze alle kanten uit. We volgen er een paar, maar ze zijn veel sneller dan het busjes. Het is een schitterend gezicht om ze te zien rennen. Op die snelheid laten ze zich maar moeilijk fotograferen, maar alleen deze ervaring maakt deze reis al bijzonder.
IMG_2702 (640x427)
IMG_2712 (640x427)
Niet veel later hebben we nog een bijzondere ontmoeting. Op een paar meter van ons, in het kniehoge gras, kijkt een vosje ons aan, een prachtig dier met een mooie witte staart. We stappen voorzichtig uit en ongeveer een minuut is het beest net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hem of haar. Het vosje loopt steeds iets van ons weg, maar staat dan weer stil om op te kijken. Uiteindelijk heeft ze er genoeg van en verdwijnt ze in het steppegras. Daarna zien we nog een keer enkele gazelles, maar niet in grote hoeveelheden.
Wanneer we een heuvel over rijden, hebben we plotseling uitzicht op Shiliyn Bogd, de uitgedoofde en afgetopte vulkaan en het meest oostelijke puntje van onze reis. Het lijkt maar een nietig bergje. We rijden er niet gelijk naar toe, we bewaren de tocht naar de vulkaan voor na de lunch. We zetten eerst koers naar een grot en het naastgelegen gerkamp.
IMG_2718 (640x427)
Een grot verwacht je in een rotsachtige omgeving, maar de grot waar we nu zijn, ligt op de steppe. Om binnen te komen, moet je afdalen en door een klein gat in het gesteente kruipen. Binnen is een eerste grot van ongeveer 10 bij 15 meter. IJs hangt aan het plafond en op verschillende plaatsen liggen er offergaven. Er worden ook druk foto’s gemaakt. De groep Mongolen die tegelijkertijd met ons de groep bezoekt, wil ook met ons op de foto. De grot zou nog meer zalen tellen, maar die zijn door het ijs niet bereikbaar.
IMG_2703 (640x427)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s