Regen op de vulkaan

In het vlakke land zie je de vulkaan Shiliyn Bogd al van ver liggen. Het lijkt een bergje van niets en eigenlijk klopt dat ook wel. De hoogte van 1778 meter die wordt aangegeven is misleidend, dat komt omdat Mongolie zelf al vrij hoog ligt. Toch moeten we nog minstens een half uur rijden over een overhard pad voordat we aan de voet van de vulkaan staan.
IMG_2514 (640x480)
Donkere wolken naderen, in de verte zien we regen vallen. De toch naar de top op deze boomloze berg duurt ongeveer 25 minuten. Het is harder gaan waaien en rondom, maar op flinke afstand, zien de bliksemflitsen. Onderweg is het gaan regenen, grote druppels. Boven worden onze inspanningen beloond met een prachtig uitzicht, een surrealistisch landschap met tientallen kleinere heuvels, allemaal uitgedoofde vulkaantjes.
IMG_2517 (640x480)
Op de top staat ook weer een ovoo, een monument van kleine stenen en kleurrijke vlaggen. Mussen doen zich te goed aan de achtergelaten etenswaren die als offers waren bedoeld. Op het verste, hoogte- en hoogste punt van de vakantie striemt de regen in ons gezicht.
IMG_2525 (640x480)
Door het slechte weer blijven we korter dan gewenst op de top.
Terug in het gerkamp vraagt Ashley of het goed is dat we, in plaats van te kamperen, met zijn vieren een ger delen. We gaan akkoord. Er wordt diner gekookt op de parkeerplaats. Het weer is dan al een stuk opgeklaard en ’s avonds wacht ons een mooie zonsondergang.
IMG_2533 (640x480)
Dit is het vervolg van het reisverslag Oost-Mongolie. Eerdere afleveringen staan hieronder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s