Hoe maak je Boodog? (en wij zouden het niet doen…)

Boodog is een traditioneel Mongools recept of eerder kookwijze. Het is zeg maar de echte Mongoolse barbecue. Voor zover ons bekend is er Boodog geit, marmot en schaap. Wij hebben boodog schaap tijdens onze eerste reis geprobeerd. We hebben het bij onze volgende reizen niet herhaald. Wellicht zegt dat genoeg…

Bij Boodog wordt het vlees van het hele dier gekookt door middel van hete stenen in het lichaam. Uiteraard is het dier wel eerst gedood. Het is veel vlees met alles erop en eraan zonder kruiden. Echt iets voor de grote vleeseter, wat wij dus niet zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s