13 juli Mini-Naadam in Amsterdam-Noord

Wie kennis wil maken met de Mongoolse cultuur en de inwoners van het land, kan op 13 juli terecht op de Mini-Naadam in Amsterdam-Noord. Van 14.00 tot 19.00 uur zijn er diverse activiteiten in de Noorderparkkamer aan de Floraparkweg 1.

naadam

Het programma omvat onder meer Mongoolse dans, Mongools pasteitjes en keelzang. Het echte Naadam-festival is het grootste evenement van Mongolie. In de hoofdstad Ulaanbaatar duurt het feest drie dagen. Mongolen buiten eigen land houden soms een bescheidener feestje. Eerder waren er al Mini-Naadams in onder meer Okkenbroek, Antwerpen, Utrecht en Amsterdam. Het komende evenement wordt georganiseerd door de Mongools-Nederlandse vereniging Ulzii, de Mongoolse Studentenvereniging en kunstenares Loes Glandorff. Hieronder een filmpje van een worsteldemonstratie, enkele jaren geleden in Okkenbroek. En een filmpje van onze reis door het oosten van Mongolie in 2013, we bezochten toen ook een kleiner Naadam festival in een dorp in het zuid-oosten van het land.

Advertenties

2 gedachten over “13 juli Mini-Naadam in Amsterdam-Noord”

  1. Heej Peter en Saskia,

    Leuk dat jullie het evenement op jullie blog hebben gezet! Ik ben Loes Glandorff, één van de organisatoren. Helaas hebben we alleen geen muzikanten en dansers, maar wel een worstel toernooi, workshops, demonstratie ger opzetten en alle ruimte om te picknicken. Kennen jullie nog muzikanten / dansers? We zijn hard op zoek.

    Mooie blog trouwens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s