Unicef maakt zich zorgen om jonge ruiters in Mongolië

Unicef wil strengere veiligheidsmaatregelen voor jonge ruiters bij de populaire paardenraces in Mongolië. De kinderrechtenorganisatie zegt dat de sport erg gevaarlijk is voor de jockeys vanwege het gebrek aan protectie en verzekering.

De Mongoolse jockeys zijn bijna altijd kinderen en honderden paarden en jockeys racen tegelijkertijd. De huidige wetgeving omvat alleen de populairste race op het Naadam Festival, daar mogen kinderen onder de zeven jaar niet meedoen. De jockeys moeten zijn verzekerd en bescherming dragen. Andere races hebben geen wetgeving. UNICEF wil daarom dat deze wet wordt uitgebreid tot alle races in Mongolië. Ze willen ook dat winterrennen worden verboden, omdat de grond dan erg verraderlijk kan zijn. Daarnaast wil UNICEF dan de minimum leeftijd naar negen gaat, een stap richting de internationale standaard van veertien.

De autoriteiten hebben hun hoofd gebogen over het grote aantal ongelukken, ze houden nationale races in de gaten en streven naar regels over veiligheidskleding en verzekering. De strategie die ze hebben helpt, het Naadam festival kreeg dit jaar een ommekeer. Vorig jaar raakten nog 62 kinderen gewond en kwamen er zes om het leven, dit jaar waren er maar twee ernstige verwondingen onder de 1700 kinderen die meededen.

IMG_2460 (640x480)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s