Help Mongoolse daklozen aan een nieuw inloopcentrum!

Bijna een jaar geleden ontdekten we op YouTube een video over een dak- en thuislozenlozenproject Sergelt in Ulaanbaatar waar een Nederlandse dame bij betrokken was. Heel leuk dat we deze maand met haar in contact kwamen!

We willen graag haar oproep delen om het goede werk van Sergelt de komende jaren te kunnen voortzetten. Op de site www.sergeltmongolia.org of  op facebook:www.facebook.com/ GNSUlaanbaatar vind je meer informatie.

Nieuw mobielinloopcentrum nodig

Wij zijn een mobiel contactpunt voor dak- en thuislozen in Ulaanbaatar om te werken aan verbetering van hun levenssituatie. We werken vanuit een personenbus en hopen in de nabije toekomst een stadsbus toe te voegen dat omgebouwd dienst zal gaan doen als mobiel inloopcentrum.

Helaas hebben we begin dit jaar onze projectwagen moeten verkopen. Alsmaar durende onderhoudsreparaties maakte hem te duur om te blijven gebruiken. We zijn nu op zoek naar een ander personenbusje, wat absoluut onmisbaar is om ons mobiele project goed uit te kunnen blijven voeren.

Wekelijks bezoeken we 2 groepen dak- en thuislozen (in totaal ruim 150 personen) op verschillende buitenlocaties in de stad. We voorzien in een aantal basis behoeften zoals warme maaltijd, wondverzorging en tweedehands kleding, helpen met verkrijgen van gezondheidszorg en identiteitskaarten en functioneren als brug naar evt. familieleden en organisaties zoals alcohol rehabilitatie centra. Daarin zoeken en werken we met vrijwilligers in de gebieden waar we werkzaam zijn met het doel uiteindelijk onze activiteiten en contacten aan hen over te dragen en zelf ons werk in een ander gedeelte van de stad weer op te starten.

Help je ons mee aan betrouwbaar en ruim tweedehands busje (Hyundai Starex ± € 17.500), zodat we ons werk in het uitreiken naar de daklozen van UB kunnen voortzetten?

Deel dit bericht dan met je vrienden, en zou je zelf een bijdrage kunnen leveren in de aankoop hiervan, dan horen we uiteraard graag van je!

Corrie van der Esch, manager Sergelt project – Good Neighbor Society in Mongolia

www.sergeltmongolia.org  en www.facebook.com/ GNSUlaanbaatar

d167c9_ef0a7261f6d94b3084f9c084375df2c6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s