Blijvende herinnering aan ASEM en diverse jubilea

Wij zijn weer wakker! We hebben de blog een beetje verwaarloosd. Niet dat we Mongolië vergeten zijn, maar bloggen kwam er even niet van. Dat gaan we dit jaar goed maken. Misschien reizen we zelfs weer af deze zomer.

Eén van onze laatste berichten was de ASEM-top (de Aziatisch-Europese top) in Mongolië waar Rutte en Erdogan (net voor de staatsgreep) ook aanwezig waren. Hier pakken we het nieuws ook weer op. Op het Sukhbaatar plein is vorige week namelijk een monument onthuld om de succesvolle organisatie van de top te herdenken. En dat niet alleen, als er toch een monument gemaakt moet worden, dan neem je meteen ook twee jubilea mee: 55 jaar lid van van VN en de herdenking van de onafhankelijkheid van China 105 jaar geleden. Niet echte kengetallen in het westen.

Kunstenaar A.Chadraabal kreeg de opdracht om hier iets van te maken. Het levert een grote blauwachtige bol op die er ietwat sinister uitziet. In de bol staan de handtekeningen van alle 53-aanwezige staatshoofden. Aan de achterzijde zit een opening zoals in een ger. Van boven lijkt het beeld op een oog. Het is wat veel allemaal. In ieder geval weer een nieuw fotomomentje voor de toeristen in Ulaanbaatar.

tengeriin-urkh

Onthulling nieuw monument op Sukhbaatar plein
Onthulling nieuw monument op Sukhbaatar plein
Advertenties

One thought on “Blijvende herinnering aan ASEM en diverse jubilea”

  1. Ok, we gaan het volgend jaar zien als we weer naar Mongolië gaan. Overigens is er nog een herinnering aan de ASEM. Aan de rand van de stad is een hele wijk/straat met luxe woningen. Hierin hebben de regeringsleiders gelogeerd ten tijde van de ASEM. Voor de conferentie zijn ze al te koop aangeboden en onze informatie is dat ze allemaal verkocht zijn aan (rijke, neem ik aan) Mongoolse mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s