Over deze blog

Waarom een blog over Mongolië?
Deze blog ontstond eigenlijk bij de voorbereidingen voor onze eerste reis naar Mongolië. We konden op internet eigenlijk niet goed vinden wat we zochten. Uiteraard wel wat toeristische informatie uit de Lonely Planet maar wat gebeurt er eigenlijk in dat verre land? We maakten wat aantekeningen, lazen enkele boeken en begonnen vol goede moed aan de lokale krant. Omdat de eerste reis (destijds in combinatie met de Transmongolie Express naar Beijing) een enorme indruk had gemaakt, keerden we terug. Onze voorbereidingen voor deze reis begon met het opstarten van deze blog. Waarom onze informatie niet delen? Al snel bleek Mongolië een bijzonder geschikt onderwerp voor een blog. Het is een wonderbaarlijk land waarbij wij ons nog steeds verbazen over de nieuwe ontwikkelingen maar ook over de historie en de bijzondere manier van leven.
We hebben nog steeds plezier in het maken van deze blog (alhoewel 2011 wel wat van ons gevraagd heeft omdat onze blog vanwege de transitie naar wordpress een half jaar uit de lucht is geweest). Inmiddels zijn we drie
keer in Mongolië geweest. Een vierde keer volgt zeker.

Waarom Mongolië?
We noemen enkele trefwoorden: uitgestrekte landschappen, vriendelijke mensen, loslopend vee, geen hekjes, groene heuvels, zandduinen, schone blauwe lucht (behalve in Ulaanbaatar), enorme vergezichten, weinig asfalt, helemaal van de wereld, dat het nog bestaat….

En wie zijn wij?
Wij zijn Peter en Saskia, woonachtig in Utrecht en beiden in de 40. We houden van reizen. Bestemmingen zijn uiteenlopend. De laatste jaren naast Mongolië, Argentinië en Spanje. En ook enkele stedenreizen. Londen is favoriet, maar ook Beijing en Sevilla staan hoog bij de favorieten. We werken alle twee in de communicatie. Peter als eindredacteur, Saskia als communicatieadviseur.

Saskia en Peter

Advertenties

One thought on “Over deze blog”

Reacties zijn gesloten.

Nieuws, tips en meer over en uit Mongolië

%d bloggers liken dit: